Uventet møte med onkel politi!

Da klokken nærmet seg 01.30 i natt bestemte vi oss for og pakke snipp veska og sette snuten mot Sverige og Storlien. Vi er jo av de mer spontane menneskene vil jeg påstå. Mannen min ba meg ta med pass for oss begge, bare for og være godt rustet ved en eventuell kontroll ved grenseovergangen. Heldigvis sier jeg bare, så tenker han ut situasjoner som kan oppstå, der er ikke jeg så flink.

Vi kjørte forbi Stjørdal og vi suste forbi to parkerte politibiler ved en stengt bensinstasjon. Det tok ikke lange tiden før blå lysene begynte og blinke bak oss, og både jeg og Selma fikk virkelig kjenne hjertepumpa jobbe. Det viste seg og bare være en vanlig rutine kontroll, midt på natta, mest sannsynlig for at de ikke hadde noe bedre og gjøre. Men med to utvandrede jenter og to tyrkere med svensk oppholdskort, som utgjør to EØS par, hvorav ett har returnert til Norge og sjåføren med tyrkisk førerkort ble det nok litt mer jobb på politiet enn forventa.

LB_Politi_162152c//Bilde fra google.

Det var en hel del spørsmål rundt det hele, alt fra hvor vi kom fra, hva vi gjorde, hvor vi skulle, når vi møttes- ja listen er lang. Det som igrunn overasket meg mest var at de viste lite, eller ingenting om lover og regler rundt EØS, oppholdskort og internasjonale førerbevis. Men etter vel tre kvarter i den iskalde natteluften, fikk vi tilbakelevert ID papirer på både oss selv, og gutta, for ja vi ble faktisk sjekket opp vi også, før de ønsket oss god tur videre.

En kort versjon av nattens hendelse, som vi Alhamdulia kom godt utav. Vi ankom Storlien godt etter tidsskjema, men med en indre ro for at vi er «klarert» og ikke har noe og bekymre oss for.

Ute er det en god blanding av sol, snø, regn og vind. En vårdag her på fjellet i Sverige?

 

Reklamer

5 thoughts on “Uventet møte med onkel politi!

    • Ja den slo godt skal jeg si deg, men vi er jo «clean» så hadde jo ikke noe og bekymre oss for. Men det er jo noe med det å bli stoppet og sjekket så grundig.
      Heldigvis gikk det bra 😉

  1. Vi ble stoppa av politiet i Norge en sen Lørdagsnatt, de visste heller ikke noe om andre førerkort enn Norske (Skandinaviske kanskje?) og det tok en halvtime før de endelig fant ut at han hadde lov å bruke det i Norge. Spenning i hverdagen 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s