Pavlova kake!

Tenkte bare og dele et skrytebilde med dere. I går lagde jeg en deilig Pavlova kake som virkelig falt i smak her i huset! Første gangen jeg lager denne, så ble en hurtigløsning ( Toro … ) på marengs bunnen, men ah så godt : )

1170727_294088640734285_1754662324_n

Oppkrift på Pavlova kake : 

♥ Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

♥ Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

♥ Stek kaken ca. 1 time med over/undervarme på 160 °C, til bunnen er sprø på yttersiden og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.

Bruker du varmluftsovn, skru ned temperaturen 10-20 °C.

♥ Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over. Pynt med friske bær etter sesongen.

! Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien : )

 

Oppkriften er hentet fra Matprat.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s