Tyrkisk Simit

Du trenger :      ♥ 1 kg. Hvetemel  ♥ 1 ss. Sukker  ♥ 3 ss. Oliven olje   ♥ 50 g. Gjær ♥ 1 ss. Salt  ♥ ca.5 dl Vann  

Bland først de tørre ingrediensene. Ha i oljen og bland inn vann til du får en deig.  Jobb deigen god og smidig. Rull ut en pølse og del opp i ca. 10 like biter.

Så gjør du slik som dette : 

Til og dyppe simiten trenger du :  ♥ Pekmez  ♥ Sesamfrø 

Pekmez får du tak i enten i Tyrkia, eller på Asia marked her hjemme i Norge.

Bland ca.2 dl pekmez med 0,5 dl vann og 1,5 ts. hvetemel.

1235356_304123223064160_21231496_n

La simiten stå til heving i 1 time. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 min, eller til den får en gylden brun farge.

Simiten smaker godt med flere typer pålegg, eller uten noe. Ekstra god med tyrkisk ost eller sjokolade pålegg : )  Kan fint fryses ned, smaker fersk og fin ved opptining!

1175352_300527860090363_1469471781_n

  Ferdig simit bakerst på bildet over : )       Håper det smaker !

Advertisements

9 thoughts on “Tyrkisk Simit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s