SAMMEN FOR KOBANÎ

Som jeg håper de fleste har fått med seg er det for tiden store uroligheter i den syriske byen Kobanë, som ligger helt på grensen til Tyrkia. IS har de siste fire ukene prøvd og ta over byen, men har enda ikke lyktes takket være de kurdiske styrkene og alle de sivile som kjemper for byen, landet og folket sitt. Dette står det respekt av!

Men situasjonen er jo mer innviklet enn som så. «Sperret inne» mellom IS styrker på flere kanter og grensen med det tyrkiske militæret på den igjenværende, sitter der nå tusenvis av flyktninger som ikke får komme inn i Tyrkia. Den humanitære situasjonen er ille, det melder flere som er tilstede ved grensen.
Fra før er det rundt 200.000 syriske flyktninger som har kommet seg ut av Kobanï og inn i Tyrkia, dette før Tyrkia stengte grenseovergangen.
Når jeg skriver at den stengte grenseovergangen, så snakker jeg ikke om kun for flyktningene. Veien gjennom Tyrkia er den eneste veien for de som er fanget inne i grensebyen Kobanï til å motta mat, vann, medisiner, våpen og annen hjelp. Med andre ord – den humanitære kanalen er totalt stengt, og dette har og får store konsekvenser!

AR-140929702

Jeg kunne nok skrevet et innlegg som hadde tatt evigheter og lese. Om situasjonen, IS, Tyrkia, kurderne, NATO og mye annet, men jeg velger og sette en strek. Fordi jeg heller ønsker og fokusere på å hjelpe disse menneskene

Det finnes flere organisasjoner som bistår både økonomisk og med annen form for nødhjelp til det rammede området nå. Her i huset har vi valgt og donere penger til Heyva Sor – Den kurdiske røde halvmåne, som er en stor organisasjon, ikke bare her i Norge, men i hele Europa. Her kan man enkelt bidra med det man måtte ønske via nettbank overføring, eller man kan gå inn på hjemmesiden deres og donere med Visa kortet direkte der.
Man tenker kanskje at man må ut med store summer, men det er absolutt ikke nødvendig. Man bidrar med det man kan. En tier her og en tier der, det blir det penger av til slutt!
Ønsker du og støtte Den kurdiske røde halvmåne med penger, kan det gjøres til dette kontonummeret : 1503 40 52953.
Heyva Sor sin hjemmeside finner du HER!

HOPE – The future for kurdish children er en frivillig organisasjon. De fokuserer på å hjelpe kurdiske barn i nød, og her kan man støtte opp med og kjøpe et håndlagde HOPE armbånd, eller stille som bøssebærer i lokalmiljøet der du bor.  HER kan du lese litt om HOPE.

Selv om det kanskje ikke er relevant for alle, så er det nok flere moskeer som driver noen form for innsamling. Anbefaler dere og ta kontakt med deres lokale moske` for mer informasjon.
Om man ønsker og bruke en helnorsk organisasjon kan man sjekke ut Røde kors, Norsk folkehjelp osv.


I dag arrangeres det også fakkeltog for Kobanï i Oslo. Det er oppmøte på Grønland torg klokken 18 og dere går til Stortinget. For dere som bor i området – bruk et par timer av ettermiddagen deres og støtt Kobanï. Taushet er som samtykke slik situasjonen er i dag. Ikke vær som resten av verden, vis at du bryr deg!


 

Reklamer

2 thoughts on “SAMMEN FOR KOBANÎ

  1. Kjempebra at du engasjerer deg så mye 🙂 Virker som verden «glemmer» Kobani og kurdere. Har selv dabbet av litt på kjempe fronten. Var veldig engasjert i Palestina og Gaza, men sykdom og utmattelse gir lite energi ti overs om dagene. Fint at du kommer med kontonmmer som man kan sende bidrag til 🙂 In sha Allah skal alt ordne seg for barna som opplever dette hver dag. Klem ❤

    • Takk Nina 🙂 Jeg prøver iallefall sånn smått, det jeg føler jeg kan klare å få til uten så mye hjelp fra andre.. Verden er flink å se en annen vei, også når det sto på som værst i Gaza!
      Det jeg vil oppnå med et slik innlegg er at all hjelp er god hjelp! En tier, en hundrelapp eller et varmt teppe 💜
      Insallah, så måtte verden bli et bedre sted å leve snart!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s